Tweede Kamer maakt registratie doodgeboren kind mogelijk

Het wordt voor ouders van doodgeboren kinderen mogelijk om hun kindje in de gemeentelijke Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) te registreren. Dat hebben de ministers Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) en Ard van der Steur (Veiligheid & Justitie, VVD) maandag 19 september 2016 toegezegd, zo schrijft NRC. Ook zal de nu nog gebruikte ‘akte levenloos geboren kind’ veranderen in een officiële geboorteakte. Daarop dient wel vermeld te worden dat het kind levenloos ter wereld is gekomen. De verwachting is dat de nieuwe wet in maart 2017 van kracht wordt en dan met terugwerkende kracht in werking zal treden.

Beide ministers gingen in gesprek met de drie initiatiefnemers van de petitie die begin 2016 aan de Tweede Kamer werd aangeboden. Die werd na een column in de Amsterdamse stadskrant Het Parool in korte tijd ruim 78.000 maal ondertekend.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest