Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Avondlockdown en uitvaarten

corona bescherming

In de persconferentie op vrijdag 26 november 2021 kondigde het demissionaire kabinet een avondlockdown aan. Die gaat in op zondag 28 november en duurt tenminste 3 weken.

Voor de uitvaartsector verandert er feitelijk niets voor zover de uitvaarten en condoleances in uitvaartcentra plaatsvinden. De uitvaartplechtigheden kunnen overdag en ’s avonds plaatsvinden. De condoleances kunnen ook in de avonduren plaatsvinden.
Nogmaals de geldende maatregelen op een rij:

• De 1,5 meter maatregel dient in acht genomen te worden
• De bezoekers dragen een mondkapje bij verplaatsingen binnen. Zodra een zitplaats wordt ingenomen, kan het mondkapje af
• Coronatoegangsbewijs is niet aan de orde; ook niet voor uitvaartcentra met een horecafunctie of andere locaties waar een uitvaart wordt georganiseerd
• Als de condoleance in een horecagelegenheid plaatsvindt (geen uitvaartlocatie) dan gelden de horeca-regels. Meer informatie hierover vindt u hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/horeca-en-evenementen.

De basisregels handen wassen, geen handen schudden, bij klachten thuisblijven en zorgen voor goede ventilatie blijven onverminderd van kracht.

Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 18 december.
Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.