Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Sesam Academie

Werkt uw organisatie met vrijwilligers en zoekt u organisatieadvies? Dan bent u bij SESAM academie, zelf ook een vrijwilligersorganisatie, aan het juiste adres.
Met de inzet van SESAM adviseurs is kennis en ervaring beschikbaar en betaalbaar voor elke vrijwilligersorganisatie in Nederland.

Stichting CAO-fonds Uitvaartbranche

De belangrijkste taak van de Stichting is het leveren van een bijdrage aan de naleving van de regels van de CAO Uitvaartbranche.
De CAO Uitvaartbranche is algemeen verbindend verklaard. Dit betekent dat iedereen, werkzaam in de uitvaartbranche zich aan deze CAO dient te houden. Hebt u vragen over de CAO of een klacht dan kunt u hier terecht.

Oude polissen

Komt u na het overlijden van uw dierbare een oude polis tegen, dan kan het zijn dat deze is overgenomen door een andere verzekeringsmaatschappij. Probeer eerst eens Denkt u dat uw dierbare ergens nog een verzekering heeft lopen, maar u weet niet waar en of dit inderdaad zo is dan kunt u dit navragen bij het Verbond van Verzekeraars.

Geschillencommissie 

Nardus is aangesloten bij de Stichting Klachteninstituut. Hebt u een geschil met uw uitvaartorganisatie dit is aangesloten bij Nardus, dan kunt u dit geschil voorleggen aan de  Stichting Klachteninstituut, Postbus 92, 5600 AB Eindhoven.

Burgelijk Wetboek: Verenigingsrecht

Burgelijk Wetboek Boek 2: Rechtspersonen 1. Algemene bepalingen 2. Verenigingen

De Academie voor Uitvaartzorg

De Academie voor Uitvaartzorg verzorgt het complete onderwijsaanbod voor studenten die actief zijn of willen worden in de Uitvaartbranche.

Uitvaartbranche

De grootste online community voor uitvaart professionals.

Uitvaartmedia

dé onafhankelijke website voor de uitvaartprofessional.

Lintjes.nl

Wanneer u een medewerker of bestuurslid wilt voordragen voor een lintje, dan moet er veel worden geregeld, Informatie hierover vindt u op lintjes.nl.

Boeken voor moeilijke momenten

Uw/jouw bijdrage aan de boekenhoek is welkom. Geef deze op via het formulier hieronder ‘Mijn boekentip is’.Onze boekenhoek is gevuld met boeken en artikelen die te maken hebben met verlies, rouw en verwerken. De bedoeling is een uitgebreide collectie op te bouwen, die je elk moment van de dag kunt doorbladeren.

Condoleance via de website

Nardus attendeert u graag op de volgende mogelijkheid van condoleren.Steeds meer mensen en vooral jongeren zitten regelmatig op internet. Daarom is er een site www.condoleance.nl waar u een condoleanceregister kunt aanmaken. Zowel het aanmaken van een condoleanceregister als het plaatsen van condoleances is helemaal gratis. Een register wordt 2 maanden bewaard. Nadien kunt u het verlengen, het register laten drukken of kosteloos bewaren op uw eigen computer. Als vereniging kunt u de nabestaanden hierop attenderen en na overleg het register voor hen aanmaken. Daarmee voegt u weer service toe aan uw pakket. Uiteraard kunt u het ook aan de nabestaanden zelf overlaten om een condoleanceregister te openen door hen hierop te attenderen.

Na de uitvaart

Na de uitvaart komt er nog veel kijken. Denk bijvoorbeeld aan social media. Hier vindt u informatie hoe dit te verwijderen.

Actuaris

Nardus heeft een overeenkomst met dit bedrijf voor het verwerken en opstellen van een actuarieel rapport.

RI&E

Organisaties zijn verplicht een Risico, Inventarisatie en Evaluatie te hebben.

Arbocatalogus

Bij de uitvoering van werkzaamheden dienen de regels uit de arbocatalogus  voor de uitvaart te worden gehanteerd.

Gebruikte afkortingen

In stukken komt u vaak afkortingen tegen. We hebben voor u een lijst van afkortingen samengesteld.

Nazorg bij orgaan- en weefseldonatie

U kunt in uw werk te maken krijgen met een overledene die orgaan- of weefseldonor is geweest.
Hebt u hier vragen over? De antwoorden staan in deze brochure.