Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Drie woninginbraken tijdens uitvaarten Friesland

De politie roept nabestaanden op om extra waakzaam te zijn op de dag van de uitvaart van hun overleden dierbare. Dat doet de politie nadat vrijdag overdag drie woninginbraken zijn gepleegd terwijl de bewoners afwezig waren in verband met een uitvaart. Hun adressen stonden vermeld in een rouwadvertentie.

Het is niet nieuw dat inbrekers gebruik maken van rouwadvertenties. Maar het komt niet vaak voor dat er op 1 dag bij drie verschillende families wordt ingebroken tijdens een uitvaart. De slachtoffers wonen in Heerenveen, Loppersum en Gytsjerk. De politie benadrukt dat het voor de slachtoffers extra ingrijpend is omdat ze net zijn getroffen door een sterfgeval en dan bij thuiskomst na de uitvaart moeten ontdekken dat inbrekers hun huis hebben leeggeroofd.

Voorkom inbraak tijdens uitvaart

Er zijn verschillende manieren om het risico op een inbraak tijdens een uitvaart te verkleinen. Het is daarbij belangrijk om voorzichtig te zijn met het publiceren van adresgegevens in een rouwadvertentie. Nabestaanden kunnen er beter voor kiezen om niet hun eigen woonadres, maar het adres van de uitvaartondernemer te publiceren als correspondentie adres. Als nabestaanden toch liever willen dat hun eigen adres wordt gepubliceerd dan is het verstandig om afspraken te maken met mensen uit de buurt. Men kan omwonenden vragen om extra goed op de woning te letten op de dag van de uitvaart. Als er geen buren zijn die op de woning kunnen passen is het ook mogelijk om een beveiligingsbedrijf in te huren. Hieraan zijn wel kosten verbonden, maar het zorgt er wel voor dat inbrekers geen kans krijgen.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.