Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Sofinummer verdwijnt

 
REGELGEVING – Wie een nieuwe werknemer in dienst neemt, moet diens burgerservicenummer (BSN) opnemen in de loonadministratie. Heeft deze (buitenlandse) werknemer geen BSN, dan moet hij een sofinummer aanvragen bij de Belastingdienst. De werknemer moet het sofinummer persoonlijk afhalen bij een belastingkantoor. Het is mogelijk een afspraak te maken voor meerdere werknemers tegelijk.
Per 6 januari 2014 verdwijnt het sofinummer. Vanaf deze datum ontvangt een (buitenlandse) werknemer een burgerservicenummer na inschrijving in de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Inschrijven kan bij één van de 18 loketgemeenten.
Verschillende sectoren zijn verplicht het BSN op te nemen in de administratie. Kinderopvangorganisaties zijn ten behoeve van de kinderopvangtoeslag verplicht ouders te vragen naar hun BSN en dat van hun kind. Zorgverzekeraars en verhuurders van woningen doen dit ten behoeve van de zorg- en huurtoeslag. Daarnaast gebruiken zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars het BSN bij het uitwisselen van gegevens over patiënten of cliënten.
Kijk hier voor de brontekst.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.