Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Aanpassen salarisadministratie voor reparatie 3e WW-jaar

De Stichting PAWW gaat uitvaartondernemers informeren over premie-inhouding en afdracht voor de reparatie van het derde WW-jaar.

In de cao Uitvaartbranche is vastgelegd dat de uitvaartbranche deel gaat nemen aan de Stichting PAWW: de stichting die is opgericht voor de reparatie van het derde WW-jaar. Veel uitvaartondernemers vragen zich af wat zij hiervoor allemaal moeten regelen.

Traject gestart

Om deelname aan de Stichting PAWW mogelijk te maken wordt de cao uitvaartbranche ondergebracht in de nieuw te vormen verzamel-cao (semi)publieke sector – deze cao is er speciaal voor de herverzekering van het derde WW-jaar – waarna het traject om die cao algemeen verbindend te verklaren, gaat lopen.

De verwachting is dat de algemeen verbindend verklaring voor deze verzamel-cao tussen eind februari en eind maart rond is. Dan gaat anderhalve maand later (en altijd per 1e van de maand) de regeling voor de reparatie van het derde WW-jaar in.

Informatie van de Stichting PAWW

In die anderhalve maand ontvangen werkgevers in de uitvaartbranche het verzoek tot registratie bij de Stichting PAWW. De Stichting voorziet werkgevers dan ook van instructies ten aanzien van de premie-inhouding en de afdracht aan de Stichting.

Premie uit brutoloon

De kosten van de reparatie worden namelijk betaald door de werknemers, uit het brutoloon (max. dagloon). De loonadministratie moet dus daaraan worden aangepast. Bovenstaande betekent dat dat waarschijnlijk in mei of juni het geval moet zijn.

Kortom, ten aanzien van de reparatie van het derde WW-jaar is nu belangrijk:

  • Wees alert op berichten over de reparatie van het derde WW-jaar van de Stichting PAWW. Zij informeren nader over de premie-inhouding en -afdracht.
  • Zorg dat de salarisadministratie tijdig is ingericht voor de afdracht aan de Stichting. Instructies daarvoor volgen van de Stichting PAWW.
  • Bij Stichting PAWW kunt u terecht met al uw vragen. Zie voor meer informatie de website van de Stichting.
  • Informeer werknemers over de regeling en de afdracht. 

 

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.