Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Aanvaard een erfenis niet zonder meer

Erfgenamen doen er erg verstandig aan om een erfenis altijd beneficiair te aanvaarden, doen ze dat niet dan kunnen ze in grote problemen komen. De rechtbank in Den Bosch deed vorige week uitspraak in een zaak tussen een bank en een deurwaarder die door de bank was gevraagd om een restschuld op te halen bij de erfgenamen van iemand die na zijn dood een restschuld naliet, dat meldt De Telegraaf.
De deurwaarder wilde niet ingaan op het verzoek van de bank om beslag te leggen op de bezittingen van de erfgenamen. Maar de rechter oordeelde dat een beslaglegging wel terecht is, eenvoudig weg omdat de nabestaanden de erfenis zuiver hebben aanvaard. Dat heeft voor deze mensen nu hele grote gevolgen. Hadden ze de erfenis beneficiair aanvaard dan was er geen enkel probleem voor ze geweest. In dat geval wordt namelijk eerst uitgezocht of de overledene meer schulden dan inkomsten nalaat.

Notaris Ernst Loendersloot zegt in de Telegraaf dat mensen bij de geringste twijfel al moeten kiezen om de erfenis beneficiair te aanvaarden. Nabestaanden doen er dus altijd verstandig aan om na eerst goed na te denken wat ze willen voordat ze een erfenis zuiver aanvaarden.

overgenomen uit: uitvaartbranche.nl

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.