Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Consumentenbond: ‘Uitvaartverzekeraars overtreden provisieregels!’

De consumentenbond heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) opgeroepen om actie te ondernemen tegen uitvaartverzekeraars die het provisieverbod nog steeds niet goed naleven. De consumentenbond heeft vrijdagmiddag bekend gemaakt dat een deel van de uitvaartverzekeraars nog steeds kosten in rekening brengt als oude klanten om advies vragen. Dat mag niet volgens de provisieregels die in januari zijn in gegaan.

Sinds januari moet los worden betaald voor advies. De regels schrijven voor dat oude klanten nog wel recht hebben op kosteloos advies omdat deze
mensen bij het afsluiten van hun uitvaartpolis al hebben betaald, zo meldt NU.nl.

Actie AFM

Volgens de consumentenbond is het nu tijd dat de AFM ingrijpt. De AFM stelde overigens vorige maand al vast dat er wel opmerkelijk veel soortgelijke klachten binnen komen bij hypotheekadvies.

Tot dit jaar mochten de kosten voor advies worden verwerkt in de kosten van een financieel product. Mensen hadden daardoor vaak helemaal niet in de gaten dat (en vooral hoeveel) ze betaalden voor het advies dat ze kregen. Omdat adviseurs door die regeling werden geprikkeld om een bepaald product te verkopen heeft de overheid dit verboden.

Grote verschillen kosten uitvaartadvies

De consumentenbond laat vrijdag ook weten dat ze constateert dat de kosten voor advies bij uitvaartverzekeraars enorm uiteenlopen. De bond zegt dat de kosten voor bijvoorbeeld telefonisch advies kunnen variëren tussen 10 en 120 euro!

Bron: Uitvaartbranche.nl

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.