Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Coronamaatregelen verlengd

corona bescherming

Beste leden,

Vrijdag 13 augustus was er weer een coronapersconferentie. Daarin schetste demissionair premier Rutte een tijdpad naar een samenleving zonder anderhalve meter afstand. Maar voorlopig is het nog niet zo ver.

Blijf afstand houden
Het terugdraaien van de versoepelingen van de coronamaatregelen – het sluiten van locaties waar geen afstand gehouden kan worden – begin juli heeft ervoor gezorgd dat de vierde besmettingsgolf snel gekeerd werd. Afstand houden werkt dus! En hoewel de ziekenhuis- en IC-opnames momenteel een gunstig beeld laten zien, is dat geen garantie voor weinig besmettingen in het komende najaar en de winter. De regering heeft daarom besloten vrijwel alle coronamaatregelen die erop gericht zijn afstand te kunnen bewaren te verlengen.

En dus …
En dus blijven wij uw aandacht vragen voor:

  • Het handhaven van anderhalve meter afstand,
  • En van de overige basisregels.
  • Het blijven werken met vaste zitplaatsen.
  • Thuiswerken als dat kan.

Hier leest u de nu geldende coronamaatregelen.

Meer dan 100 procent capaciteit op 1,5 meter afstand?
Bij uitvaarten geldt momenteel geen maximale groepsgrootte, maar voor het bepalen van de capaciteit van een uitvaartlocatie moet wel rekening gehouden worden met de anderhalve meter afstand.

De regering heeft zich voorgenomen om de meeste coronamaatregelen per 20 september te laten vervallen. Dan zou mogelijk ook de anderhalve meter afstand bij uitvaarten verleden tijd kunnen zijn, waardoor het op veel locaties weer mogelijk is om meer mensen een uitvaart te laten bijwonen.

Zo ver is het nog niet. Op 17 september besluit het kabinet over het versoepelen van de coronamaatregelen. De vaccinatiegraad en het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en IC-opnames zijn van doorslaggevend belang voor dit besluit. Omdat de tijd tussen 17 en 20 september zo kort is, lijkt het ons verstandig ervan uit te gaan dat mogelijke versoepelingen in de uitvaartbranche pas enkele dagen later dan 20 september kunnen worden doorgevoerd. Dan kunt u de verwachtingen van families beter managen en heeft u de tijd om uw organisatie aan te passen.

In ieder geval berichten wij u zo spoedig mogelijk na de persconferentie op 17 september.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.