Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Eén op drie organisaties niet op tijd klaar voor SEPA

BETALINGSVERKEER – Zo’n zes maanden voor de invoering loopt één op de drie organisaties een hoog risico niet op tijd klaar te zijn voor SEPA, de geïntegreerde Europese betaalmarkt. Dat blijkt uit de jongste SEPA Readiness Thermometer van PwC.
Deze organisaties kunnen daardoor problemen krijgen met hun reguliere betaal- en incasso-opdrachten. Het zorgt ook voor liquiditeitsproblemen van begunstigden. Bijna de helft van de 150 ondervraagde organisaties heeft bovendien geen back-upplan in het geval dat ze de deadline niet halen.
Over een half jaar worden standaard binnenlandse betaalproducten, zoals overschrijving en incasso, in heel Europa vervangen door producten die voldoen aan de regels voor SEPA, de Single Euro Payments Area.
Het heeft tot doel alle eurobetalingen te standaardiseren, zodat er geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen. Het gebruik van het IBAN-nummer is het bekendst. Het meest ingrijpend zijn de veranderingen voor incasso’s.
Hier vindt u meer informatie over het onderzoek.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.