Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Btw-nummer wél verplicht op internetsite onderneming

REGELGEVING – Anders dan de Belastingdienst eerder deze maand liet weten, zijn ondernemers wél verplicht hun btw-nummer op hun internetsite te vermelden.
Op 2 augustus plaatste de Belastingdienst een nieuwsbericht waarin stond dat ondernemers met een internetsite niet verplicht zijn hun btw-nummer hierop te vermelden. Dit is onjuist. Wie een internetsite heeft, is wél verplicht zijn btw-nummer hierop te vermelden. Het nieuwsbericht is inmiddels aangepast.
Curieus is overigens dat minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Plasterk op 20 augustus nog in een brief aan de Tweede Kamer over (on)gewenstheid van de vermelding van een btw-nummer antwoordde: ‘Ook zijn ondernemers zeker niet verplicht hun btw-identificatienummer te vermelden op briefpapier, foldermateriaal of een internetsite.’ Achtergrond van de brief is het feit dat bij zzp’ers het burgerservicenummer kan worden afgeleid uit het btw-nummer. Dat zou identiteitsfraude in de hand kunnen werken.
U vindt hier de Kamerbrief.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.