Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Het bestuur nodigt u van harte uit.

LeenWelkom op de Nardus dag welke voor de tweede maal wordt georganiseerd. Wij hebben ons best gedaan om u, als betrokken bestuurslid van een uitvaartvereniging, een variëteit aan lezingen te bieden waarin actuele thema’s zoals ledenwerving/behoud, uitvaart zorg, uitvaart financiering en juridische zaken aan bod komen. Nieuw dit jaar zijn de standhouders die aanwezig zijn. Doel van de dag is om uw kennis te vergroten door middel van het bijwonen van de diverse workshops en het bezoeken van de standhouders en natuurlijk het ontmoeten van mede-bestuurders.

Ik wens u veel inspiratie en goede gesprekken toe.

Leen van Loosen
Voorzitter Nardus

Programma Nardusdag 2016
25 juni 2016,  “de Schakel” Nijkerk

 

9.30 – 10.00 uur ontvangst plenair

10.00 – 11.00 uur keuze uit:

 1. Gedragscode Uitvaartzorg door Henk Dekker
  Enkele jaren geleden hebben we de gedragscode Uitvaartzorg aangenomen. Het lijkt veel werk, maar dat valt mee en het maakt u als bestuurder bewust waar u mee bezig bent en waar u verantwoordelijk voor bent.
 2. Gedragscode Uitvaartfinanciering door Leen van Loosen
  De noodzaak van financieel inzicht. De middelen voor financieel inzicht. De controle op financiën. De zekerheid en garantie naar uw leden dat de financiën bij uw vereniging goed geregeld zijn.
 3. Ledenzorg, discussie en ervaringen uitwisselen met: Jelle Wesselius en Wilt Kelderhuis
  – Nazorg taak van een uitvaartvereniging?
  – Zou een vereniging iets moeten doen aan herdenken van overledenen?
  – Kan een vereniging meer betekenen dan alleen de uitvaart verzorgen?

 

11.15 – 12.15 uur keuze uit:

 1. Gedragscode Uitvaartzorg door Henk Dekker
  Enkele jaren geleden hebben we de gedragscode Uitvaartzorg aangenomen. Het lijkt veel werk, dat valt mee en het maakt u als bestuurder bewust waar u mee bezig bent en waar u verantwoordelijk voor bent.
 2. Gedragscode Uitvaartfinanciering door Leen van Loosen
  De noodzaak van financieel inzicht. De middelen voor financieel inzicht. De controle op financiën. De zekerheid en garantie naar uw leden dat de financiën bij uw vereniging goed geregeld zijn.
 3. Ledenwerving door Wilt Kelderhuis en Jelle Wesselius
  – hoe kan ik iemand overtuigen lid te worden van mijn vereniging?
  – welke instrumenten heb ik daarvoor tot mijn beschikking en welke zet ik hiervoor in?

 

12.30 – 13.15 uur lunch plenair
13.30 – 14.30 uur Inspirerende spreker, Wie? Dat blijft nog even een verrassing.
14.45 – 15.45 uur keuze uit:

 1. Hoe presenteert de uitvaartvereniging anno 2016 zich door Maria de Greef
  De huidige tijd vraagt van uitvaartverenigingen om authentieke en zichtbare aanwezigheid in de regio. Hoe maak je je visie en werkwijze kenbaar?Hoe vergroot je je zichtbaarheid?
  Maria de Greef van nascholingsinstituut funiQ geeft in deze workshop ideeën om verder mee aan de slag te gaan. Ze zoekt graag de interactie op om elkaar te inspireren.
 2. Een eigen krant en meer….. door Cees van Heerde
  De uitvaartkrant voor uw eigen vereniging (vanaf ontwerp tot verspreiding)
  Daarnaast kort aandacht voor een eigen website, wensenboekje per vereniging en kort de toekomst zoals online advertising,Facebook, Twitter.
 3. Juridische zaken door Mr. Moerkercken van der Meulen
  “Enkele do’s en don’ts voor de leden van Nardus als bestuurslid van een vereniging: aansprakelijkheid, vrijwilligers, ZZP’ers, en overige onderwerpen die ter sprake kunnen komen”

 

15.30 – 15.45 afsluiting plenair

Kosten

De kosten zijn € 30,00 per deelnemer voor bestuurders van uitvaartverenigingen die lid zijn van Nardus. Elke volgende bestuurder van dezelfde vereniging betaalt € 20,00. Bestuurders van niet-leden betalen € 60,00 per deelnemer.
Dit bedrag kunt u overmaken op rekeningnummer NL20 RABO 0128 8997 94 t.n.v. Nardus, onder vermelding van de naam van de uitvaartvereniging, de naam van de deelnemer(s) en het e-mail adres. Op de dag zelf ontvangt u een factuur t.b.v. de boekhouding.

Opgeven

Hieronder kunt u aangeven aan welke onderwerpen u wilt deelnemen.
Opgave graag zo snel mogelijk doch uiterlijk 14 juni, dit in verband met de planning van de zalen. Later bijschrijven blijft mogelijk, maar dan kan het zijn dat bepaalde workshops vol zitten.

[contact-form-7 id=”1737″ title=”STUDIEDAG_copy”]

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.