Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Markt geeft AFM input over voorbereiding vakbekwaamheidseisen

De regelgeving rondom vakbekwaamheid wijzigt op 1 januari 2014. Dit heeft flinke impact op financiële ondernemingen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil de markt zo goed mogelijk helpen bij de voorbereiding op deze nieuwe regelgeving. Daarom heeft ze met verschillende marktpartijen gesproken om te horen wat er leeft in de markt. Deze input wordt gebruikt in de voorlichting over de vakbekwaamheidseisen.
Tijdens deze informele bezoeken hebben de financiële dienstverleners aangegeven hoe ze zich voorbereiden op de nieuwe regels, waar ze tegenaan lopen en wat ze van de AFM verwachten bij de voorbereiding. Er zijn daarvoor verschillende soorten ondernemingen bezocht.
Uit de informele gesprekken blijkt dat marktpartijen serieus aan de slag zijn gegaan om zich op de nieuwe vakbekwaamheidseisen voor te bereiden. Wel blijken financiële ondernemingen vragen te hebben en tegen praktische knelpunten aan te lopen. De markt heeft behoefte aan meer duidelijkheid over de nieuwe vakbekwaamheidseisen en de manier waarop de AFM hier toezicht op zal houden.
In de tweede helft van dit jaar gaat de AFM zich inzetten om de markt voor te bereiden op de nieuwe vakbekwaamheidseisen.
Meer informatie vindt u hier.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.