Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Nardus-Norm is aangenomen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 24 november jl hebben de leden besloten om de Nardus-Norm aan te nemen. Doelstelling van de Nardus-Norm is het borgen van het  kwaliteitsniveau van de dienstverlening (uitvaartzorg, uitvaartfinanciering en bestuur) van de bij Nardus aangesloten uitvaartverenigingen en daar waar nodig te verbeteren.

 De Nardus Norm stelt eisen aan de uitvaartzorg, de financiering van de zorg en het bestuur van de  aangesloten uitvaartverenigingen en heeft daarmee de functie van een keurmerk, zoals deze elders in de branche gebruikt worden. Het naleven van de Nardus-Norm is voor de bij Nardus aangesloten uitvaartverenigingen onderdeel van hun lidmaatschap. Nardus rekent hiervoor geen kosten.

 De Nardus-Norm komt in plaats van de Nardus Gedragscode en werkt volgens het systeem van zelfregulering. De kracht van de Nardus-Norm zit hem in de zelfregulerende werking. Dit is niet het zoveelste keurmerk waarvoor een checklist wordt afgevinkt. Verenigingen stellen hun bestuurders verantwoordelijk voor het naleven van de Nardus-Norm.  

Nardus ondersteunt en adviseert verenigingen in dit proces en zal zorgen voor passende educatie voor bestuurders van de aangesloten verenigingen.

Bent u geïnteresseerd in de Nardus-Norm of overweegt u als Uitvaartvereniging een lidmaatschap, dan verwijzen wij u graag naar onze website www.nardus.eu of neem contact op met het secretariaat via de mail info@nardus.eu of telefonisch 06-385 996 08.

 

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.