Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Niet veel Friezen hebben een kist tot cake uitvaartverzekering

In Fryslân zijn er niet veel mensen die een naturapakket hebben bij een uitvaartverzekering zoals Yarden. “We hebben daar niet zoveel mee te maken”, zegt Wilfred Manning van Faber Uitvaartzorg. De meeste mensen hebben een kapitaalverzekering, waarbij uitgekeerd wordt in geld omdat ze vaak bij een vereniging zijn aangesloten. “Van de bijvoorbeeld tien klanten die wij hebben, heeft één een natuurpakket”, vult Jan Klaas Faber aan.

Begrafenisvereniging veel goedkoper

Mensen die een verzekering hebben, kunnen daarnaast ook lid zijn van een uitvaartvereniging. Die geeft korting bij een begrafenis of crematie en is vaak veel goedkoper dan een commerciële uitvaartorganisatie. Zo kost een uitvaart bij De Laatste Eer in Berltsum bijvoorbeeld 1010 euro, terwijl het basistarief bij een commerciële organisatie zoals Yarden 1750 euro is.

Volgens Ria Algra van de Friese Federatie Uitvaartverenigingen en penningmeester van De Laatste Eer in Berltsum zijn er ook bij uitvaartverenigingen niet veel mensen met een ‘kist-tot-cake’-verzekering van Yarden.

Voor het hele interview en het filmpje kijk op: interview

Deel dit bericht:

Eén reactie

  1. In reactie – volgens mijn beeld heeft Yarden behoorlijk veel polissen in het Friese, vooral van de voormalige Friese en de AVVL. Veel verenigingen in het Friese hebben in het algemeen een christelijke achtergrond of zijn neutraal. Toch zijn er velen in de kringen van de PvdA die juist zijn aangesloten bij een rechtsvoorganger van Yarden. Veel van deze polishouders zijn gewoon niet bekend, wat overigens ook voor veel uitvaartverenigingen geldt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.