Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

‘Parkeeronderzoek uitvaartcentrum Oldebroek deugt niet’

Er is een parkeeronderzoek gedaan naar de gevolgen van de (eventuele) uitbreiding van het uitvaartcentrum van Onderlinge Uitvaartzorg Noord-Veluwe in Oldebroek. Omwonenden vinden dat er helemaal niets deugt aan dat onderzoek. Dat liet hun advocaat weten tijdens het hoger beroep in deze zaak bij de Raad van State in Den Haag, dat meldt de Stentor.

De omwonenden maken protest tegen de door de gemeente verleende omgevingsvergunning voor de uitbreiding van het uitvaartcentrum. Volgens de bezwaarmakers zijn te uitkomsten van het onderzoek te optimistisch en moeten er in werkelijkheid veel meer parkeerplaatsen komen.

Volgens de uitvaartorganisatie zou het alleen gaan om de uitbreiding van de vergaderruimte, bering en archiefruimte. Maar de omwonenden geloven daar niets van, zij denken dat de extra ruimte bij het uitvaartcentrum wordt getrokken. De buurman van het uitvaartbedrijf vertelde aan de RvS hoe veel overlast de buurt nu al zou hebben van het uitvaartcentrum. Bij grote uitvaarten zouden de uitritten geblokkeerd worden waardoor er bij noodgevallen zelfs gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook tijdens condoleances in de avonden parkeren bezoekers hun auto in de woonwijk, zo klagen de omwonenden. De rechtbank Gelderland stelde de bezwaarmakers eerder al in het gelijk toen de gemeente opperde een oplossing te hebben gevonden door mensen te laten parkeren bij het Kulturhus. De rechter vond toen dat de afstand van het Kulturhus naar het uitvaartcentrum te groot is. De Raad van State behandelt de zaak nu in hoger beroep. De uitspraak wordt over zes weken verwacht.

overgenomen uit: Uitvaartbranche.nl

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.