Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Plannen voor bouw nieuw crematorium in gemeente Hoogeveen

De Drentse gemeente Hoogeveen heeft een aanbesteding gehouden voor het beheer en de bouw van een nieuw crematorium met uitvaartcentrum op de binnen de gemeentegrenzen gelegen begraafplaats Zevenberg. Er zijn geen concrete inschrijvingen ingediend, maar een aantal uitvaartondernemingen heeft wel aangegeven het crematorium met uitvaartcentrum onder gepaste voorwaarden te willen bouwen, zo meldt de gemeente.  Op dit moment kunnen inwoners niet binnen de gemeentegrenzen gecremeerd worden.

Eerder dit jaar verruimde het college van burgemeester en wethouders het bestemmingsplan dat geldt op de begraafplaats, om zo de bouw van het nieuwe crematorium mogelijk te maken. Wethouder Anno Wietze Hiemstra laat weten dat de gemeente contact heeft met een aantal serieuze gegadigden waarmee de komende maanden gesprekken gevoerd zullen gaan worden over de bouw en het beheer van het de nieuwe faciliteit.

uit: uitvaartmedia

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.