Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

SP en VVD dienen wetsvoorstel aanpak acquisitiefraude in

FRAUDEBESTRIJDING – Er moet een duidelijke straf komen op acquisitiefraude en ondernemers moeten beter beschermd worden tegen oneerlijke praktijken. Dat zijn de belangrijkste punten in een initiatiefwetsvoorstel van SP en VVD.
Van acquisitiefraude is bijvoorbeeld sprake als ondernemers onder valse voorwendselen een contract voor advertentieruimte in een niet-bestaande of nauwelijks gelezen telefoongids wordt aangesmeerd. Volgens de indieners van het wetsvoorstel, Sharon Gesthuizen van de SP en Foort van Oosten van de VVD, kost deze fraude het Nederlands bedrijfsleven jaarlijks 400 miljoen euro.
Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat een lacune in de wet, die het nu moeilijk maakt iets te doen tegen acquisitiefraude, wordt gedicht. Ondernemers komen nu vaak moeilijk af van de contracten die hun zijn aangesmeerd. De ondernemersorganisaties MKB en VNO-NCW steunen de plannen van SP en VVD.
De belangrijkste onderdelen van het voorstel van SP en VVD zijn de invoering van een expliciete strafbepaling voor acquisitiefraude en een betere bescherming tegen dit soort oneerlijke handelspraktijken. Op deze wijze moeten fraudeurs ontmoedigd en gestraft worden en zijn ondernemers sneller van frauduleuze overeenkomsten bevrijd.
U vindt hier het standpunt van de ondernemers.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.