Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Grote verschillen in premie bij uitvaartverzekeringen

Uitvaartverzekeringen verschillen fors in premie. Dat blijkt uit een analyse* van ruim 68.000 vergelijkingen die op de site van Independer zijn gemaakt. Voor een eenvoudige uitvaart van 5.000 euro is de duurste uitvaartverzekering gemiddeld 57% duurder dan de goedkoopste. Dat komt neer op zo’n 2.800 euro**. Maar in sommige gevallen kan het prijsverschil oplopen tot wel 10.000 euro. Hoe luxer de uitvaart hoe groter de premieverschillen. Zo loopt het gemiddelde verschil in premie op tot 63% voor een luxe uitvaart van 9.000 euro.

Goedkoopste uitvaartverzekering bij Yarden

Man en vrouw, beide 39 jaar, willen samen een uitvaartverzekering afsluiten. Ze willen allebei een uitvaart ter waarde van 7.000 euro. De goedkoopste aanbieder voor hen is Yarden. Gedurende 30 jaar betalen ze per maand 24,92 euro voor deze verzekering. Bij Twenthe uitvaartverzekeringen zouden ze 30 jaar lang 36,52 euro per maand moeten betalen. In het totaal betalen zij 3.900 euro meer.

Uitvaartverzekering niet altijd nodig

Een uitvaartverzekering heeft lang niet iedereen nodig. Consumenten die niet zo maar 7.000 euro achter de hand hebben om een uitvaart van te betalen, zijn met een uitvaartverzekering toch verzekerd van een mooi afscheid. Bij de keuze voor een uitvaartverzekering zijn niet alleen de prijs, maar ook de polisvoorwaarden van belang.

Bekijk de volledige onderzoeksresultaten.

  • Update 13 september 2013:In de tweede tabel van de onderzoeksresultaten, het voorbeeld van partners van beide 39 jaar die zich willen verzekeren voor een uitvaart die momenteel 7000 euro kost, was een aantal looptijden onjuist weergegeven. Dit is inmiddels gecorrigeerd. De berekeningen en de volgorde waren wel correct.

  • *De analyse is gebaseerd op ruim 68.000 vergelijkingen die zijn gemaakt in de periode 5 februari t/m 22 augustus 2013 op de site van Independer. Daarbij is uitgegaan van een eenvoudige uitvaart (tot 5.000 euro), een normale uitvaart (6.000 – 8.000 euro) en een luxe uitvaart (9.000 euro of meer). 

  • **Voor een uitvaartverzekering is de premieduur meestal 30 jaar. Maar soms stopt de premiebetaling bij een bepaalde leeftijd. Enkele verzekeraars laten hun klanten levenslang betalen. Om op basis van die verschillen de prijzen van uitvaartverzekeringen eerlijk te kunnen vergelijken, werkt Independer met een vergelijkingspremie. In deze premie wordt rekening gehouden met het moment waarop de premie wordt betaald. De inflatie van de premies die in de toekomst worden betaald, wordt dus in de vergelijkingspremie meegenomen.

  • Deel dit bericht:

    Nardus Nieuws

    Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.