Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Vanaf januari geen post meer op maandag, wat betekent dat voor de rouwpost

Vanaf 6 januari 2014 bezorgen we op maandag geen post meer op huis- of vestigingsadressen. Rouwpost en spoedeisende medische post blijven we wel op zondag ophalen en op maandag bezorgen. Ook bezorgen we voor steeds meer klanten pakketten op maandag.

De Eerste Kamer heeft op 19 november een wetsvoorstel aangenomen waardoor we vanaf 1 januari 2014 niet meer verplicht zijn om 6 dagen per week post te bezorgen of de brievenbussen te legen. De hoeveelheid post op maandag is 1 tot 2% van het complete weekvolume. Door te stoppen met de maandagbezorging en de zondagbuslichting besparen we veel kosten, waardoor het versturen en ontvangen van post en pakketten voor u betaalbaar blijft.

Rouwpost bezorgen we wel

Een belangrijke uitzondering maken we voor rouwpost: deze bezorgen we wél op maandag. Omdat met het stoppen van de maandagbezorging ook de brievenbuslichting op zondag stopt, verandert de manier van aanleveren in het weekend.

Na vrijdag 17.00 uur niet meer in de brievenbus

Vanaf 3 januari 2014 kunt u rouwpost op vrijdag na 17.00 uur niet meer in de brievenbus doen. Op het postkantoor kunt u rouwpost op vrijdag na 16.30 uur ook niet meer afgeven. In beide gevallen wordt de rouwpost dan namelijk pas dinsdag bezorgd.

Wij halen de rouwpost bij u op

Rouwpost die op maandag bezorgd moet worden, komen we bij u – of bij de nabestaanden – ophalen: op zondag tussen 16.00 en 20.00 uur. U kunt deze Weekend Haalservice op twee manieren aanvragen: telefonisch op 0900 – 0990 (10 ct. per minuut) of met het formulier op postnl.nl/rouwpost. Deze werkwijze heeft zich in de praktijk bewezen bij het bezorgen van rouwpost rondom de feestdagen.

Aanbieden van rouwpost rond de feestdagen van 2013

Deze Weekend Haalservice geldt ook in de weekenden van 7 tot en met 29 december 2013, op tweede kerstdag en op nieuwjaarsdag. U heeft hier op 21 november jl. een aparte brief over ontvangen.

Rouw Verzendset

Voor de Weekend Haalservice is het noodzakelijk dat u gebruikmaakt van de Rouw Verzamelenvelop. Hiermee kunnen wij de rouwpost goed herkennen en zo nodig traceren. Tegelijkertijd maakt de envelop het voor u of de nabestaanden eenvoudiger om rouwpost probleemloos te versturen. In de Rouw Verzendset zit een praktische rouwkaartenchecklist, inclusief een tabel met de aanleverwijzen en -tijden (zie bijlage).

Heeft u nog vragen?

Meer informatie vindt u op postnl.nl/rouwpost.
Ook kunt u terecht bij onze klantenservice: 0900 – 0990.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.