Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

AFM presenteert Handboek Online Dienstverlening

FINANCIËLE DIENSTVERLENING – De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een Handboek Online Dienstverlening uitgebracht. Volgens de toezichthouder moeten financiële dienstverleners het document vooral als een oproep zien om te onderzoeken hoe ze online nog beter op de behoefte van hun klant kunnen inspelen.
Steeds meer consumenten regelen hun financiële zaken op het internet. Financiële ondernemingen spelen daar terecht op in. Dienstverlening die (gedeeltelijk) online plaatsvindt, kan van toegevoegde waarde zijn voor de klant. Bijvoorbeeld omdat ze aansluit op zijn behoeften en verwachtingen, of omdat dienstverlening op internet de kosten voor de klant omlaag kan brengen.
In wet- en regelgeving wordt geen onderscheid gemaakt tussen online dienstverlening en dienstverlening in de ‘fysieke wereld’. Toch kan de invulling van de regels in de praktijk anders zijn, omdat financiële dienstverleners bij online dienstverlening geen persoonlijk contact met de klant hebben.
Het handboek is ingedeeld in de volgorde van de verschillende fasen van dienstverlening: kennismaking, beeldvorming, oplossing en nazorg.
In het handboek gaat de AFM ook in op recente ontwikkelingen, zoals het provisieverbod.
Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.