Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Veranderingen bij de Kamer van Koophandel

De veranderingen bij de Kamer van Koophandel hebben consequenties voor een aantal administratieve processen. Vanaf 1 januari 2014 kunnen ondernemers (niet intermediairs) jaarrekeningen nog wel per e-mail aanleveren, maar op termijn kan het alleen nog digitaal via de website, conform het nieuwe standaardformaat SBR. Voor de meeste jaarrekeningen is dat al mogelijk. Ook kunnen ondernemers en intermediairs jaarstukken nog per post aanleveren. Er geldt een overgangsperiode.

Vanaf 1 januari 2014 bestaan er geen verschillende Kamers van Koophandel meer. Vanaf die datum is de Kamer van Koophandel bereikbaar via één centraal telefoonnummer: 088-585 1 585. De telefoonnummers van de regionale Kamers van Koophandel en Syntens komen te vervallen. Ondernemers kunnen via het Service Center informatie krijgen over ondernemerszaken, zoals starten en innovatie. Ze kunnen uittreksels uit het Handelsregister aanvragen en informatie krijgen over inschrijvingen in het Handelsregister. Post voor het Handelsregister kunnen ondernemers en intermediairs versturen naar een regiokantoor met de vermelding: ‘T.a.v. het Handelsregister’.

Voor een nieuwe inschrijving van een bedrijf of het inschrijven van een nieuwe functionaris kunnen ondernemers een afspraak maken op één van de negentien kantoren van de Kamer van Koophandel. Daarvoor komt er een online afsprakensysteem.

Klik hier voor meer informatie.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.