Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Familie blijft na dood zitten met administratief oerwoud

Na je dood moeten nabestaanden niet alleen een uitvaart regelen, maar ze worden ook opgezadeld met een administratieve rompslomp. Want: hoe beëindig je een telefoonabonnement, een Facebookpagina of een Twitteraccount van iemand die is overleden?

Volgens Netwerk Notarissen, een samenwerkingsverband van 150 notariskantoren, ondervinden nabestaanden problemen bij het opzeggen van abonnementen, het verwijderen van profielen op internet en het stopzetten van diensten als iemand is overleden.

Onbereikbaar
Instanties die hier over gaan zijn vaak niet bereikbaar of geven verkeerde informatie over wat je moet doen na iemands overlijden. “Veel aanbieders lanceren een dienst zonder goed na te denken wat er gebeurt als een afnemer overlijdt”, zegt Lucienne van der Geld, juridisch directeur van Netwerk Notarissen.

Meldpunt
Om de administratieve rompslomp in kaart te brengen opent Netwerk Notarissen vandaag een online meldpunt. Hier kunnen nabestaanden dit soort klachten melden.

RTL Nieuws

Voor meer informatie kijk op onze website onder nuttige informatie punt 14.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.