Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Voorbereidingen Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg van start

De voorbereidingen voor het Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) zijn in volle gang. Naar verwachting gaan eind 2014 de opleiders aan de slag met de opleidingen volgens de nieuwe norm NaVU. De Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) heeft SOVO Opleiding & Advies opdracht gegeven om het vakexamen te ontwikkelen.

De leden van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) besloten vorig jaar dat dit vakexamen er moet komen en de SKU draagt zorg voor de invoering daarvan. Na de positieve resultaten van een haalbaarheidsonderzoek, dat is uitgevoerd onder een representatief gedeelte van de uitvaartondernemingen in Nederland, is men van start gegaan. Het vakexamen staat voor iedereen open en heeft als doel om het kwaliteitsniveau van de branche een nieuwe impuls te geven. Om te beginnen door het verder professionaliseren van de functie van uitvaartverzorger.

Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg:

•   theoretisch- en praktijkgedeelte;
•   registratie van geslaagde uitvaartverzorgers (werkzaam bij een keurmerkbedrijf) in het register voor gecertificeerde uitvaartverzorgers;
•   overgangsregeling voor ervaren uitvaartverzorgers;
•   permanente educatie.

Februari jongstleden is Frank van den Boogaard door SOVO aangesteld als programmamanager. Hij is intussen begonnen met een consultatieronde in de branche. Van den Boogaard zal de adviezen bundelen en een actieplan opstellen. Hij is erg tevreden na zijn eerste ronde door de branche: “Ik heb veel kennis uit de sector kunnen opzuigen. Zowel over de vaardigheden als de vakinhoudelijke kennis van een uitvaartverzorger. We kunnen nu in hoog tempo verder met het stappenplan voor het optuigen van het vakexamen waar de branche behoefte aan heeft.”

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.