Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Voorlopig geen natuurbegraafplaats in Eeserveen

De gemeente Borger-Odoorn geeft voorlopig geen toestemming voor de realisatie van een natuurbegraafplaats in Eeserveen. De gemeente heeft initiatiefnemer Ab van Middelkoop laten weten dat een natuurbegraafplaats geen prioriteit heeft. Een besluit of de natuurbegraafplaats er mag komen wordt daardoor pas in 2021 genomen.
Van Middelkoop vertelt in het Dagblad van het Noorden dat hij verbijsterd is. Omdat de gemeente eerder erg enthousiast was heeft hij al diverse onderzoeken laten uitvoeren. Hij zou samen met een mede-initiatiefnemer al tienduizenden euro’s hebben geïnvesteerd.

Van Middelkoop wil een natuurbegraafplaats aanleggen in een mislukt productiebos aan de Middenweg. Bijna twee decennia geleden was er een bedrijf dat speculeerde op een verbod op de invoer van tropisch hardhout. Dat bedrijf kocht op verschillende plekken grond en liet er productiebossen aanleggen. Maar het importverbod kwam er niet en het bedrijf ging failliet. Van Middelkoop heeft een aantal van die productiebossen aangekocht. In Reiderwolde en Nieuwehorne heeft hij al twee natuurbegraafplaatsen aangelegd. Hij had gehoopt dat ook snel te kunnen doen in Eeserveen, maar er is protest van omwonenden die de natuurbegraafplaats niet midden in het agrarische gebied willen hebben.

uit: uitvaartbranche.nl

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.