Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

80% Groningers wordt gecremeerd na overlijden

Het crematiepercentage in de stad Groningen ligt ver boven het landelijke gemiddelde van 61%. Maar liefst 80% van de inwoners van de stad Groningen wordt na overlijden gecremeerd. De lokale omroep OOG TV is op onderzoek uitgegaan om er achter te komen waarom het crematiepercentage zo hoog is. Zou het komen door bijvoorbeeld prijsverschillen of ontkerkelijking?
In de onderstaande film van OOG TV komen verschillende mensen uit de uitvaartbranche aan het woord. De teamleider Begraafplaatsen van de gemeente Groningen zegt dat het hoge crematiepercentage niets te maken heeft met prijsverschillen tussen begraven en cremeren. De manager van Crematorium Yarden Groningen zegt dat er wel degelijk grote prijsverschillen zijn tussen begraven en cremeren.

uit: Uitvaartbranche.nl

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Interessant dat juist in Groningen zoveel mensen gecremeerd worden. Wel begrijpelijk dat dit komt door de ontkerkelijking en doordat het een stad is waar geen plaats voor begraafplaatsen. Als ik kom te overlijden wil ik ook graag gecremeerd worden.

  2. 80 procent is inderdaad ver boven het gemiddelde. Ik denk dat de tijden veranderen. Nog geen honderd jaar geleden was crematie illegaal, omdat het van de kerk niet mocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.