Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

De Laatste Eer Berlikum ontvangt De Nardus Gedragscode Uitvaartzorg

Dinsdag 26 september kreeg het bestuur van Uitvaartvereniging De Laatste Eer Berlikum de Nardus Gedragscode Uitvaartzorg uitgereikt. Dit heugelijke feit vond plaats tijdens de receptie ter gelegenheid van het afscheid van bode Wimmie Wassenaar. Ruim 20 jaar was zij als uitvaartverzorgster verbonden aan de vereniging. Henk Dekker van Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties noemde de gedragscode de kroon op het werk van de scheidende bode.

nardus gedragscode

Overhandiging Nardus Gedragscode door Henk Dekker (Nardus) aan voorzitter Uilke Strooisma (De Laatste Eer Berlikum)

Met de gedragscode borduurt de vereniging verder op de reeds lang ingeslagen weg naar sterk gepersonaliseerde uitvaartverzorging van een hoog kwaliteitsniveau. “Er hangt nu alleen een kaartje aan en iedereen mag het weten” aldus voorzitter Uilke Strooisma. “We zijn blij met dit keurmerk. Vergeleken met de grote jongens zijn wij een kleine eend in de bijt en kunnen wij nooit voldoen aan de kwantitatieve eisen die aan de landelijke keurmerken hangen. Voor ons is de Nardus gedragscode een prima alternatief.”

Transparantie, betrokkenheid en kwaliteit liggen besloten in de Nardus gedragscode en worden uitgedragen door het bestuur en de nieuwe bode van de vereniging, Sybren Klaas Visser. Een groot pluspunt voor de leden is dat de vereniging zonder winstoogmerk werkt en dat scheelt natuurlijk aanmerkelijk in de uitvaartkosten. “Veel mensen weten dat niet. Daarom, naast het bewaken van kwaliteit en dergelijke is een van onze speerpunten het aantrekken van jonge aanwas die we nodig hebben voor een gezonde toekomst van onze vereniging. We zijn al veel te lang op de achtergrond gebleven in het uitvaartgeweld dat over ons wordt uitgestrooid. Tijd voor een inhaalslag”, concludeert de strijdvaardige voorzitter.

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.