Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Koninklijke onderscheiding voor Gerrit Leunk uit Markelo

Markelo – De heer Gerrit Leunk nam 22 mei als bestuurslid afscheid van begrafenisvereniging De Laatste Eer in Markelo. Tot zijn grote verbazing bezochten burgemeester Ellen Nauta en zijn familieleden de receptie om hem te danken voor zijn vrijwilligerswerk. Maar de burgemeester had nog een verrassing voor hem en bracht zijn enorme inzet tot extra uitdrukking door te melden dat Zijne Majesteit de Koning hem benoemd heeft tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gerrit trad in 1980 toe tot het Algemeen bestuur van De Laatste Eer, vijf jaar later ontfermde hij zich over de financiën en administratie binnen de Markelose begrafenisvereniging en vervolgens werd hij door de leden benoemd tot penningmeester en administrateur. Gerrit was het aanspreekpunt van de vereniging, ruim 30 jaar drager bij uitvaarten en een vrijwilliger die de traditie met waardigheid bekleedde. In 1993 droeg hij het penningmeesterschap over, maar bleef hij de administratieve werkzaamheden voor zijn rekening houden. Gerrit heeft de leeftijd van 70 bereikt en besloten alle administratieve taken over te dragen.

Naast de begrafenisvereniging is Gerrit al lange tijd betrokken bij de Folkloristische Vereniging Markelo. Hij is al 28 jaar bestuurslid, waarvan 20 jaar als penningmeester, tevens was hij presentator bij de festivals die in het verleden zijn georganiseerd en begeleider van de Kindergroep. Als ‘Klompenman’ beheert Gerrit de voorraad, onderhoudt hij het contact met de klompenmaker en zorgt hij dat de kinderen altijd de juiste maat klompen dragen. Ten slotte benoemde de burgemeester zijn vrijwilligerswerk als chauffeur, zowel voor Het Rode Kruis Markelo als al 10 jaar voor het vrouwenteam van FC Twente.

Voor al zijn vrijwillige inzet benoemde burgemeester Ellen Nauta de heer Leunk tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze speldde hem de bijbehorende versierselen op en overhandigde zijn vrouw Hendrika de bloemen, waarna het echtpaar een welverdiend applaus en de felicitaties van de aanwezigen in ontvangst mocht nemen.

uit: Hofgids.nl

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.