Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Eén CAO Uitvaartbranche

Op 21 augustus zijn vakbonden en werkgevers tot een onderhandelingsresultaat gekomen over één CAO voor de uitvaartbranche. De onderhandelingspartijen vinden dit een mijlpaal voor de branche. Er is een lange periode van intensief overleg aan het bereikte akkoord voorafgegaan.

 De CAO voor personeel werkzaam in de uitvaartverzorging en de CAO Crematoria zijn hiermee opgehouden te bestaan. Het was natuurlijk geen eenvoudige opgaaf, maar dankzij de constructieve inzet van alle partijen is het mogelijk gebleken om tegemoet te komen aan belangrijke wensen en uitgangspunten van werknemers- en werkgeverszijde. Voor een toenemend aantal ondernemers is hiermee de scheidslijn tussen crematoria en uitvaartverzorging geslecht. De CAO Uitvaartbranche is gebaseerd op de CAO Uitvaart-verzorging. Vakbonden hebben voor zittend personeel Crematoria een aantal belangrijke overgangsmaatregelen weten te bedingen.

Partijen hebben een looptijd van 1,5 jaar tot 1 januari 2016 afgesproken. Er is een loonsverhoging van totaal 2,3% structureel overeengekomen.

Gedurende de looptijd zullen partijen nadere afspraken maken over duurzame inzetbaarheid/ levensfasebewust personeelsbeleid, werkgelegenheid voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, Wet Werk & Zekerheid, investeringen in opleidingen en de  financiering van het O&O fonds.

Marlies Possel

Bestuurder FNV Bondgenoten

( 06 – 20 06 10 78

Peter Bloemendaal

Bestuurder CNV Dienstenbond

( 06 – 20 47 18 87

John Kapteijn

Belangenbehartiger  De Unie

( 06 – 52 52 20 67

Henry Keizer

Voorzitter onderhandelingsdelegatie werkgeversverenigingen BGNU, Nardus & WVNC

( 06 – 46 03 03 08

 

 

 

Deel dit bericht:

Eén reactie

  1. Dankjewel voor dit artikel over een cao in de uitvaartbranche. Ik denk dat een cao zo ongeveer in elke branche wel een positieve ontwikkeling is. Ik ben blij voor de mensen in deze branche dat er een percentage verhoging in het verschiet ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.