Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Nabestaanden hebben moeite om accounts overledene te verwijderen

Nabestaanden hebben soms wel een half jaar werk aan het verwijderen van social media accounts van overledenen, dat meldt Spitsnieuws. Sommige social media vragen om extreem veel documenten die opgestuurd moeten worden naar het hoofdkantoor in San Francisco.

Er wordt gevraagd om een kopie van de overlijdensakte, een kopie van het id van de overledene en een verklaring waarin de nabestaande aantoont dat het betreffende account ook daadwerkelijk van de overledene was. Dit alles moet in het Engels worden aangeleverd wat voor sommige nabestaanden heel lastig kan zijn.

Uitvaart.nl biedt hulp

Op Uitvaart.nl is een heel hoofdstuk te vinden waarin tips staan hoe mensen rekening kunnen houden met hun eigen social media accounts in hun nalatenschap. Eén van die tips is om de wachtwoorden te bewaren op een plek waar je nabestaanden ze kunnen vinden na overlijden. Op die manier kunnen zij zonder al die papierentoestanden het account eenvoudig offline halen. Het mooie aan deze tip is dat hij helemaal gratis is. Er zijn ook partijen die betaalde oplossingen bieden voor de online nalatenschap. Kijk in het hoofdstuk Sociale Netwerken, wat te doen met mail en profielen na overlijden.

Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Het is van belang dat de wachtwoorden worden toegevoegd aan het testament, ook hun updates. Zomaar in een laatje de wachtwoorden hebben liggen is riskant. Wellicht kunnen social media ook een app inbouwen waarmee eigenaars bewijzen dat ze nog niet overleden zijn. Ik heb een account onder een pseudoniem. Documenten opsturen gaat dus moeilijk worden.

  2. Gisteren zag ik in de instellingen van mijn Facebook-account dat er een functie is toegevoegd voor het opheffen van je account als je komt te overlijden. De sociale media voorzien dus kennelijk zelf in een oplossing hiervoor. Ik neem aan dat de andere sociale media hier inmiddels in gevolgd zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.