Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Tros radar heeft aandacht besteed aan uitvaartpolissen

Op de grotendeels verzadigde markt van uitvaartpolissen is de kans op misbruik groot, waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in de tv uitzending van TROS Radar op 15 september 2014. Er komen een aantal consumenten aan het woord die zeggen benadeeld te zijn door het bedrijf Thanatos Uitvaartdiensten uit Nijmegen. Zij zouden telefonisch benaderd zijn, waarna zonder overleg een uitvaartakte met daarin vastgelegd de uitvaartwensen opgemaakt zouden zijn à 187,50 per stuk. Het is niet de eerste keer dat consumenten niet goed op de hoogte gesteld worden van kosten die bemiddelaars of tussenpersonen in rekening brengen, stelt de AFM.

Volgens hoofd Marktintegriteit en Handhaving van de AFM, Marcus Wagemakers, is de markt voor uitvaartpolissen in Nederland grotendeels verzadigd omdat volgens de AFM ongeveer 70 procent van de Nederlanders een uitvaartpolis heeft. Die marktverzadiging leidt in de uitvaartbranche tot relatief veel activiteit in de oversluit- en bijverzekeringsmarkt. Daarbij zijn volgens Wagemakers consumenten emotioneel kwetsbaarder voor misbruik als het gaat om uitvaartverzekeringen: “Hierdoor zullen mensen sneller meegaan in proposities die niet altijd even duidelijk zijn.”

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.