Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

‘We doen ons werk meer dan goed’

HEERDE – Net als bij trouwen moet bij rouwen óók alles perfect geregeld zijn, zo vindt men bij het Heerder uitvaartcentrum Memento Mori. De afgelopen tijd is er daarom hard gewerkt om te voldoen aan een nieuw keurmerk.

Memento Mori uit Heerde is het eerste uitvaartverenging in Nederland die de Nardus Gedragscode Uitvaartzorg in ontvangst heeft genomen.

En afgelopen donderdag bleek dat het Heerder centrum een Nardus Gedragscode Uitvaartzorg heeft gekregen. “We zijn erg blij met deze erkenning. We willen dat de nabestaanden zeker weten dat wij ons werk meer dan goed doen. Dit helpt daar zeker bij”, aldus uitvaartverzorger Hendrik Sellies.

Kennis over financiën, verzekeringen, een duidelijk stappenplan over de werkwijze. De taken van de uitvaartverzorger, gastdame en dragers: werkelijk alles is getoetst en nauwkeurig vastgelegd. Met resultaat: het Heerder uitvaartcentrum is de eerste in Nederland die in het bezit is van dit prestigieuze certificaat.

‘Memento mori’: gedenk te sterven. Het is voor de Heerder uitvaartvereniging een belangrijke Latijnse spreuk. Zo belangrijk zelfs dat ze meer dan tachtig jaar geleden deze term indertijd als naam hebben aangenomen. “We zijn ooit begonnen als kleine uitvaartvereniging in het dorp, maar inmiddels hebben we een regio-functie gekregen”, vult Gerrit Holtdijk, voorzitter van Memento Mori aan. “Want families uit omliggende gemeentes zijn hier natuurlijk ook van harte welkom.

We merken dat het regelen van begrafenissen de laatste jaren niet meer vanuit de eigen gemeente hoeft te gebeuren.” Het begin van de eerder genoemde Latijnse spreuk is overigens ‘carpe diem’. Inderdaad; pluk de dag. “Want als je nog leeft moet alles perfect geregeld zijn. Je denkt er misschien nooit over na, maar het is goed om stil te staan bij wat er allemaal gebeurt als je overlijdt. Wij helpen daar bij.” Daarom is Memento Mori ook zeer druk bezig om zich nadrukkelijker als partij te profileren, vertellen Holtdijk en Sellies. “Zo’n keurmerk helpt dan zeker. We zijn erg trots dat we de eerste in Nederland zijn die voldoet aan deze gedragscode. Dat zegt hopelijk iets over ons huidige kwaliteitsniveau.”

Bron: Veluws Nieuws

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.