Branchevereniging voor uitvaartorganisaties zonder winstoogmerk

Jaarverslag van de Stichting Klachteninstituut Uitvaartwezen (SKLU)

Jaarverslag 2019 SKLU

NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties is aangesloten bij de Ombudsman Uitvaartwezen. Voor de bij Nardus aangesloten verenigingen betekent dit dat zij aan kunnen kloppen bij dit instituut. Tot nu toe werden zaken behartigd door ombudsman mevrouw Marliz Schellekens.Op eigen verzoek beëindigt zij deze functie per maart 2020. In het voorjaar van 2020 zal een nieuwe ombudsman worden benoemd door de SKLU.

Het bestuur van Nardus heeft veel waardering voor het werk dat mevrouw Schellekens de afgelopen jaren voor de SKLU heeft verzet. Met veel deskundigheid en tact heeft zij een groot aantal klachten op een goede wijze afgehandeld.

Jaarverslag SKLU

In 2019 was er een stijging van 25% aan contacten met de ombudsman Mevrouw Marliz Schellekens t.o.v. 2018. In totaal ging het om 168 waarvan een deel als niet ontvankelijk werd beschouwd.

Het jaarverslag van de SKLU is de moeite van het lezen meer dan waard.

Deelnemende organisaties SKLU:

  • Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU);
  • Vereniging Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg (VMG);
  • Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC);
  • Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB);
  • NARDUS samenwerkende uitvaartorganisaties.

Hoewel de deelnemende organisaties in de SKLU een groot deel van de uitvaartbranche beslaan kunnen niet alle consumenten een beroep doen op de ombudsman uitvaartwezen. Nardus streeft ernaar om dit in de toekomst wel mogelijk te maken. Gelet op de behandeling van de wet op de Lijkbezorging in het parlement lijkt het er op dat hier een opening voor wordt gezocht. De bekostiging van alle klachten zal dan uiteraard ook goed geregeld moeten worden.

Maart 2020, bestuur Nardus

Bronnen bij dit artikel: Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (LCI); RIVM; Worldometer; Occupational Safety and Health Administration (USA); NOS / HumanTotalCare

Deel dit bericht:

Nardus Nieuws

Meld u aan om het Nardus Nieuws te ontvangen. Ook als u geen lid bent kunt u het Nardus Nieuws aanvragen via het onderstaande formulier.